Întrebări frecvente

De la ProEconomica
Salt la: navigare, căutare

Cuprins

Întrebări Administrare

Pot să joc de la aceeaşi legătură de internet (același IP) cu un alt jucător?

Dacă utilizaţi o conexiune la Internet în comun cu mai multe persoane (accesați internetul de pe același IP) este necesar să anunțați administratorii jocului și nu veți putea avea tranzacții de nici un fel între conturile deținute.

Fiecare jucător are dreptul la un singur cont. Vă rugăm să respectaţi regulile!

Dacă se constată că se joacă în mod regulat cu mai multe conturi folosindu-se aceeaşi conexiune la Internet, fără a se declara acest lucru, aceasta poate atrage după sine blocarea.

Ce pot să fac dacă nu am primit linkul de activare?

Introducând e-mail-ul și codul de securitate aici, puteţi să reprimiți linkul de activare.

Ce pot să fac dacă mi-am uitat parola?

Introducând e-mail-ul și codul de securitate aici, puteţi să vă recuperaţi parola.

Cum pot depune un tichet către sistemul de suport?

Puteţi trimite un tichet către suport folosind aplicația consultant din cadrul jocului sau transmițănd un e-mail la adresa proeconomicamd@gmail.com.

Îmi pot şterge contul?

Nu. În acest moment nu este posibilă ștergerea contului.

Pot schimba numele de utilizator?

Nu.

Cum setez datele personale?

După logare se apasă Editpb.png și în fereastra deschisă poți modifica numele și prenumele, data nașterii, limba de afișare în cadrul jocului sau încărca o imagine personală. Dacă se accesează pentru prima dată poți seta și alți parametri, ca de exemplu locația personajului virtual.Întrebări Joc

Întrebări despre caracterCum ader la o societate (grup)?

Apăsaţi butonul Faq1.png și se va deschide o nouă pagină, căutați societatea dorită și apăsaţi pe butonul Aderab.png

Faq2.png


Cum mă angajez?

Apăsaţi butonul Piața muncii, în fereastra deschisă selectaţi locul de muncă dorit apăsând Aplică. Pentru a începe munca va trebui zilnic să apăsaţi Activează*(dacă firma angajatoare nu are materie primă, banii necesari, apăsaţi pe Pleacă și aplicaţi la un alt loc de muncă). După 15 zile lucrate primiţi un bonus.

Faq3.png Faq03.png


Cum îndeplinesc muncile ?

Apăsaţi pe Activitate, alegeţi munca dorită si apăsaţi Faq4.png. Anumite munci solicită diferite Faq5.png*(abilitățile se obțin prin îndeplinirea muncilor sau la prețul de 1 Gold – apăsând butonul ”+”. Abilităţile se adaugă apăsând butonul ”+”, din dreptul abilității ce o doriți mărită - Faq6.png).

Munci ro.jpg

Muncile sunt de 5, 15, 30 de minute, precum şi de 1,4,8,12 şi 24 de ore. Adică puteţi activa în funcţie de timpul disponibil. Muncile vă irosesc de la 2 până la 100% de sănătate. Fiecare activitate efectuată vă aduce bani şi puncte de exerienţă, iar fiecare trecere de nivel (executarea întregului set) vă aduce un bonus care include şi abilităţi. Muncile sunt formate din seturi a câte 5 sau chiar a câte 100 de munci. După efectuarea întregului set, pentru următorul nivel al muncilor se vor deschide noi cerinţe (abilităţi şi tehnologii- vezi imaginea). Veţi putea efectua muncile doar după ce adăugaţi abilităţile necesare şi după ce cercetaţi tehnologia indicată.


Cum îndeplinesc testele ?

testele le găsiţi în meniul Activitate, la secţiunea Teste.

Puteţi rezolva zilnic câte 1 test. Acesta este format din 5 întrebări la care trebuie să daţi răspuns în timp de 2 minute. Întrebările sunt selectate aleatoriu din totalul întrebărilor disponibile.

De ce aveţi nevoie de teste? În primul rând pentru a vă îmbunătăţi cunoştinţele din domeniul economic, şi nu numai. În plus, testele vă oferă puncte de experienţă şi bani. Dacă răspundeţi corect la toate cele 5 întrebări primiţi un bonus format din puncte de experienţă, bani virtuali şi Gold.

Cum hrănesc/îngrijesc personajul și cum cumpăr produse pentru acesta?

Apăsând butonul ”Plusb.png”, de la starea personală, veți fi dus la Depozitb.png.
align:center
dacă nu aveți produse în stoc apăsați Cautab.png
Produsul necesar personajului dumnevoastră are o culoare diferită și puteți să îi oferiți doar cantitatea indicată la ”consumă” *(în cazul de față 4 produse lactate)
align:center
Produsele mai pot fi cumpărate și prin folosirea butonului ”Piață”, selectând apoi produsul dorit, setați cantitatea și apăsați pe ”căruța guvernului”.
align:center


Ce sunt Sănătatea, Energia şi Experienţa?

SanatateExperientaEnergie.jpg

SĂNĂTATEA. Nivelul de sănătate scade la efectuarea unei munci cu valoarea menţionată în cadrul acesteia, dar totodată se majorează cu 2 % per oră. Deasemenea, veţi putea recupera sănătatea la 100% folosind 2 GOLD, utilizând butonul galben alăturat. Dacă aveţi sănătatea la 0, nu mai puteţi activa.

ENERGIA. Nivelul de energie scade cu 40 % când participaţi la o competiţie de 8 ore, şi cu 10 % la o competiție de 2 ore. Energia crește cu 4 % pe oră. Puteţi majora nivelul energiei cu 50 % folosind 2 Gold.

EXPERIENTA. Pentru a trece un nivel al utilizatorului trebuie să adunaţi un anumit număr de puncte de experienţă. Acestea se obţin la efectuarea muncilor de la Activităţi, la consumarea produselor la Starea personală, sau din diverse bonusuri.

Cum ridic nivelul la locuinţă sau la oficiu?

Procurați materialele necesare, apăsați pe adaugă și apoi pe ”construiește”
Faq11.png

NOTĂ: Ridicarea unui nivel la oficiu vă crește productivitatea cu 2%, iar ridicarea nivelului la locuință vă creşte eficiența cu 20%. Productivitatea se referă la veniturile din companii (persoană juridică). Astfel, având 2 % de productivitate la un venit din vânzări de 100 de bani virtuali, veţi primi în cont 102 unităţi de moneda virtuală. Eficienţa, însă, influenţează veniturile încasate ca persoană fizică. Astfel, dacă din diverse activităţi aţi obţinut 100 unităţi monedă virtuală, cu o eficienţă de 20 % veţi primi 120 bani virtuali.


Ce este eficienţa şi productivitatea?

ProductivitEficienta.jpg


Eficienţa şi productivitatea sunt două caracteristici care vă măresc veniturile. Astfel eficienţa permite obţinerea unui venit mai mare din activităţile desfăşurate în calitate de persoană fizică (ex: munci) iar productivitatea ţine de veniturile încasate la companii.

Eficienţa poate fi obţinută prin ridicarea nivelului la Locuinţa Mea. Fiecare nivel ridicat oferă 10 % de eficienţă.

Productivitatea este influenţată de nivelul Oficiului. Astfel, la ridicarea unui nou nivel - primiţi 2 % productivitate. Productivitatea poate fi majorată şi prin utilizarea la companii a tehnologiilor corespunzătoare. Un plus de eficienţă şi productivitate poate fi obţinut prin procurarea pachetului VIP sau a acţiunilor reale.

Cum ridic nivelul la depozit?

Apăsați pe ”depozit” și apoi pe Faq12.png


Întrebări despre companii

Cum deschid o companie *(firma)?

Click pe Companienouab.png *(sub imaginea orasului);

Faq14.png

În fereastra deschisă, alegeţi compania dorită şi apăsaţi pe preţul ei *(în cazul de față pe 200 Gold). Faq15.png


NOTĂ:

Vă recomand ca înainte de a deschide o companie să folosiți aplicația Analizeazapiatab.png *(de lângă Companienouab.png Prima companie o lansaţi absolut gratuit, iar pentru următoarele veţi achita o anumită cantitate de Gold- după cum este indicat mai jos:

Compania 0 - gratuită;

1 = 50 Gold
2 = 70 Gold
3 = 90 Gold
4 -20 =  +30 Gold
21-50 = +50 Gold
51-60 = +100 Gold
61-70 = +200 Gold
71-90= +300 Gold

Cum folosesc aplicația ”Analizează Piaţa”?

Accesaţi aplicația Analizeazapiatab.png(butonul se află sub imaginea orașului), selectaţi țara, regiunea, orașul și domeniul de activitate, după care apăsaţi pe Cautab.png

Faq16.png


Cum manageriez compania?

Din pagina principală alegeţi numele companiei Faq17.png și în fereastra deschisă puteţi schimba numele, locația companiei *(costă 5 Gold), puteţi investi bani, cumpăra materii prime şi utilaj pentru producţie, puteţi angaja, cumpăra tehnologii și începe producția.

Faq18.png


Cum transfer bani de pe persoană fizică în companie, şi invers?

Puteţi transfera banii câştigaţi în calitate de persoană fizică pe contul companiei, sau din contul companiei în contul persoanei fizice urmând câţiva paşi simpli: - Click pe numele companiei

NumeCompanie.jpg

- În partea dreaptă a ferestrei deschise găsiţi secţiunea "transferuri băneşti"

TransferBanesti.jpg

- Notaţi suma în mijloc şi apăsaţi Sageata1.jpg pentru a transfera suma indicată din contul companiei în cel al persoanei fizice, sau Sageata2.jpg pentru a transfera banii din contul persoanei fizice în contul companiei.


Cum schimb numele și locația companiei?

Click pe ”edit”, alegeți numele companiei și apoi apăsați ”ok”:

Faq19.png

Dacă încă nu aţi modificat profilul şi nu aţi deschis o firmă, locația se schimbă astfel: - Click pe edit Faq20.png

- În fereastra care se deshide selectaţi regiunea (11) și orasul (12) pe care îl doriţi, tastaţi parola şi apăsaţi pe butonul ”continuă”

Faq21.png

Dacă aţi modificat profilul/aţi lansat firma locația se schimbă astfel:

- Click pe ”edit”, alegeți locația companiei și apoi apăsați ”schimbă locația” *(!!! vă costă 5 Gold):

Faq22.png


Cum cumpăr materie primă și utilaj pentru companie?

- Click pe ”caută”, din dreptul materiei dorite– Faq28.png, se va deschide fereastra pieței, selectaţi cantitatea dorită Faq29.png și apăsaţi pe Carutaguvernuluib.png *(materia primă necesară are o culoare diferită și deasupra ei scrie ”used”)

Faq31.png

Click pe ”Caută” de la utilaje – se va deschide fereastra pieței, selectaţi utilajul necesar *(este primul din stânga și are o culoare diferită față de restul utilajelor) și apoi pe Carutaguvernuluib.png

Faq32.png Faq33.png


Cum cumpăr și de ce să cumpăr tehnologii pentru companie?

- Click pe ”caută” de la ”tehnologiile mele” – se va deschide fereastra pieței, selectaţi tehnologia dorită *(tehnologiile pe care puteți să le utilizaţi au o culoare diferită și deasupra lor scrie ”used”) și apoi pe Carutaguvernuluib.png

Faq34.png Faq35.png - Tehnologiile sporesc profitul unei companii, atât prin creșterea unor atribute, cât și prin scăderea unor prețuri, deci pe termen lung este o investiție care își merită banii.


Cum cresc nivelul la tehnologii?

- Click pe ”tehnologiile mele” *(în partea dreaptă a imaginii orașului)

Faq36.png

- În fereastra deschisă vizualizați necesarul de materiale, bani şi alte tehnologii, apoi procurați materialele din ”Piatab.png” *(este necesar să închideți fereastra tehnologiilor) și să apăsați butonul ”Start”.

Faq37.png Faq38.png


NOTĂ: Cercetarea acestor tehnologii vă permite să ridicați nivelul companiei.


Cum cresc nivelul la companie?

Din meniul firmei daţi click pe Faq39.png *(aici veți vedea și beneficiile creşterii nivelului firmei), procurați materialele necesare și apoi apăsaţi butonul ”ok”

Faq40.png Faq41.png


Cum angajez și cum concediez din companie?

- Apăsați butonul ”Caută angajați” – pentru a găsi angajaţi virtuali, sau "Oferă un loc de muncă" pentru a plasa o ofertă pentru angajaţii reali pe piaţa muncii.

Faq42.png Faq43.png Faq44.png

- Pentru a concedia un angajat se apasă butonul Faq45.png, apoi în fereastra deschisă butonul ”Concediază” din dreptul angajatului real sau virtual pe care doriți să îl concediați;

Faq46.png

Pentru a fi mai eficienți angajații virtuali se pot ”școlariza” – prin apăsarea butonului Maresteb.png

Faq47.png


Ce aleg angajaţi reali sau virtuali?

Pentru a porni procesul de producere aveţi nevoie de angajaţi, aceştia pot fi reali sau virtuali.

Angajaţii virtuali: sunt în număr limitat. În prezent, fiecare oraş are câte 10 angajaţi virtuali. În viitor numărul lor va creşte în dependenţă de numărul clăditrilor oraşului. Dacă aveţi angajaţi virtuali puteţi începe producţia oricând consideraţi că este necesar. Pentru a avea un angajat virtual trebuie să aveţi în cont minim 500 RON, deoarece zilnic veţi achita pentru el câte 25 RON la stat. Suma se extrage automat pe parcursul zilelor. Îi puteţi da un nume angajatului şi îl puteţi instrui pentru a mări cantitatea de produse fabricate de către acesta. Doar având un angajat virtual puteţi alege orice cantitate doriţi să produceţi în cadrul morii de grâu şi a brutariei. Îl puteţi concedia după 24 de ore.

Angajaţii reali – sunt jucători care au aplicat la oferta de muncă a unei companii. Ofertele le găseşte pe Piaţa Muncii. În decurs de 24 de ore el poate efectua o muncă de 8 ore, care îi va lua 20 % din sănătate. Angajaţii reali participă la procesul de producţie doar dacă apasă „Activează”, buton care poate fi folosit o dată în 24 de ore. În cazul în care producătorul nu deţine cantitatea suficientă de materii prime (cu excepţia laboratoarelor, magazinelor şi fermelor de grâu), angajatul real nu poate activa şi poate să demisioneze aplicând ulterior pentru o altă ofertă.

Dacă doriţi să angajaţi o persoană reală, ar fi bine să ţineţi cont de următoarele: 1. Verificaţi dacă aveţi suma respectivă în buget. 2. Nu puneţi salarii mici, pentru că în acest caz nimeni nu va apăsa ”Activează”. 3. Dacă doriţi să faceţi o ofertă, verificaţi dacă aveţi materie primă pentru minim 8 ore de lucru.

Cum pornesc producția la companie?

- Selectaţi numărul de angajați disponibili *(dacă aveţi situația din a doua imagine), selectaţi numărul produselor pentru a fi procesate* și apoi apăsaţi butonul ”Start”

StartProducere.jpg

Pentru a evita situaţiile în care daţi start producţiei cu un număr de angajaţi mai mic decât cel disponibil a fost adăugat butonul Max.jpg care vă ajută să setaţi automat cantitatea şi numărul maxim de angajaţi.

  • Vedeţi în paranteza de lângă productivitate câte produse puteţi procesa

Faq50.png

Cum vând produsele la stat şi la alţi jucători?

- Pentru a vinde la stat, la prețul cel mai mic, selectaţi numărul produselor dorite *(să nu depăşească numărul maxim permis – în exemplul de față 56 - Faq51.png) și apăsaţi butonul ”Vinde”

- Pentru a pune producţia pe piață apăsaţi butonul ”Vinde”, setaţi cantitatea și prețul, apoi apăsaţi "Adaugă".

Faq52.png

Puteți vedea câte produse aţi vândut *(în total – aveți o imagine corectă a vânzărilor efectuate) prin apăsarea butonului ”vânzările mele”, iar la ”produsele mele pe piaţă” vizualizați ce produse aveți la vânzare.

Întrebări diverse

Cum obţin premii în ProEconomica?

ProEconomica este un proiect conceput astfel încât să răsplătească fidelitatea participanţilor săi. Fiind un simulator economic, ProEconomica oferă posibilitatea de a premia jucătorii activi. O primă opţiune ar fi invitarea prietenilor în joc. Astfel, pentru fiecare prieten invitat, care devine jucător activ (atinge nivelul 1), ProEco te premiază cu 10 eurocenţi reali. Pentru detalii: [1] În plus, prin procurarea de acţiuni reale şi dezvoltarea companiilor pot fi obţinute acţiuni virtuale, care pot fi ulterior schimbate în GOLD. Pentru mai multe detalii puteţi citi Regulamentul de remuneraţii [2]

Cum obţin GOLD în ProEconomica?

- La fiecare trecere de nivel al utilizatorului primeşti 5 Gold;

- Activând la compania la care eşti angajat timp de 15 zile +5 Gold;

- Începând cu nivelul 4 converteşti lunar câte 5 Gold (în schimbul banilor virtuali). Cu fiecare nivel suma de gold se măreşte cu 5 gold. Astfel la nivelul 10 poţi schimba 30 GOLD;

- Acţiunile virtuale se schimbă pe Gold;

- Prin modulul Invită;

- Dacă răspunzi corect la toate cele 5 întrebări de la testul zilnic + 1 Gold;

- Dacă câştigi competiţia de 8 ore + 0,5 Gold;

- Poţi converti zilnic, la SA, câte 50 GOLD începând cu nivelul 1. Pentru fiecare nivel de la SA se ridică cantitatea ce poate fi convertită cu +5 Gold;

- La suplinirea contului .

Ce sunt acţiunile reale şi acţiunile virtuale?

La trecerea unui nivel al utilizatorului, se generează automat o acţiune reală care poate fi procurată într-un anumit termen la preţul de 1 ECO. Dacă în această perioadă acţiunile nu sunt cumpărate de utilizator, acestea devin disponibile pe piaţă altor jucători. Jucătorii pot efectua tranzacţii cu acţiuni reale, adică le pot cumpăra şi le pot vinde (pentru ECO sau Gold) la preţul pe care îl consideră potrivit.

La rândul lor, acţiunile reale sunt generatoare de acţiuni virtuale. Acţiunile virtuale sunt oferite doar la ridicarea nivelului companiei. Astfel, având 1 acţiune reală, şi ridicând nivelul 2 la companie, se obţin 25 de acţiuni virtuale (vedeţi tabelul de mai jos). Acţiunile virtuale pot fi ulterior schimbate în GOLD.

Pentru acţiunile reale deţinute, la ridicarea unui nivel la companii se oferă un bonus în Gold, bani virtuali, productivitate şi eficienţă. Bonusul se adugă după 24 de ore.

Actiuni virtuale.jpg

Cum cumpăr și cum vând acţiuni reale?

Când creșteţi în nivel, în partea dreaptă puteți cumpăra acțiuni la prețul de 1 ECO, într-un timp limitat

Actiuni.png

De la alți jucători prin intermediul ”bursei de valori” sau de la stat (la 1,5 ECO).

Faq53.png

Folosid butonul Faq54.png, de la Actionariatb.png, puteți ajunge la bursa de valori, sau puteţi vinde acțiunile, în Gold sau ECO *( Atentieb.png nu este permisă decât o singură tranzacție/lună între doi jucători)

Faq55.png

Cum văd cantitatea de acțiuni reale şi virtuale deţinute?

Apăsaţi butonul Actionariatb.png

Faq56.png

Cât pot să câştig din acţionariat?

!!! potrivit noului modul ECO - acţiunile vor puea fi schimbate doar pe GOLD. În cazul primului schimb, pentru 40 de GOLD trebuie oferite 1000 de acţiuni virtale. Numărul acestora creşte cu fiecare schimbare efectuată. Ulterior, după 90 de zile, rata se resetează.


Castig actiuni.jpg

Cum invit și de ce să invit prietenii în ProEconomica?

Apăsaţi pe ”Invită un prieten”, copiaţi adresa de referal și o trimiteţi prietenilor, sau adăugaţi adresa lor de e-mail și apăsaţi pe ”Trimite”


Faq57.png Faq58.png

Ne invităm prietenii pentru a dezvolta o comunitate, pentru a interacționa și pentru a obține avantajele oferite de dezvoltatorii jocului. Printre acestea se numără şi beneficii financiare. Astfel, în funcţie de categoria invitaţilor puteţi obţine o anumită cantitate de puncte de experienţă, Gold şi un bonus în bani reali după cum este indicat mai jos:


Invita.jpg

1 BONUS: 1 Invitat + 1 Nivel = 10 Eurocent Reali

Cei care se vor înregistra urmând linkul de referal vor face parte din categoria I de invitaţi. Persoanele care vor fi invitate de cei invitaţi de dvs - vor forma următoarele categorii. După cum este arătat în tabel, veţi avea beneficii şi de pe seama lor, chiar dacă nu i-aţi invitat personal. Note: - Punctele de Experienţă şi GOLD le primiţi atunci când invitatul obţine 20 de puncte de experienţă în joc. - Primiţi premii în Euro pentru fiecare nivel atins de utilizatori.

Cum încarc contul ProEconomica cu bani reali?

- În partea dreaptă veți găsi imaginea cu modalitățile de plată;

- În fereastra deschisă selectați suma dorită *(vă recomandăm un joc responsabil – sumele încărcate în joc nu trebuie să afecteze bugetul personal sau al familiei) și apăsați continuă;

- În fereastra deschisă selectați metoda de plată dorită, oferiți detaliile solicitate *(prin MoneyBokers, banii sunt virați instant în cont)

- ”De ce să încarc contul?” – pentru că este normal să răsplătești munca dezvoltatorilor, cu o mică sumă de bani, ci nu pentru că există o promisiune de a fi premiat la un anumit moment dat și pentru că, la fel de normal ar fi,ca jocurile online, softurile uzuale, folosite în scopuri personale, să fie oferite cu o licență open source *(așa cum este Linux, AdobeReader etc.), iar pentru a se dedica activității de programare/editare script, java, php, un programator are nevoie de bani.

Faq59.png Faq60.png Faq61.png

Cum schimb Euro în Gold, Gold în monedă virtuală, moneda virtuală în Gold și cum activez contul VIP?

Apăsaţi pe ”Bonus&VIP” – ”Bonus card” și apoi operațiunea dorită

Bonusb.png Faq62.png

Pentru a schimba monedă virtuală în Gold trebuie să atingeţi nivelul 4. Începând cu acest nivel veţi putea converti până la 5 Gold pe lună (30 de zile). Cantitatea de Gold ce poate fi convertită va creşte cu fiecare nivel ridicat cu încă 5 Gold. Astfel, potrivit exemplului de mai jos - la nivelul 12 pot fi schimbaţi 45 de Gold pe lună. Suma NU se cumulează de la o lună la alta. Puteţi schimba Gold în bani virtuali nelimitat. Observăm din exemplu că pot schimba 1, 3 sau 5 Gold pe o anumită sumă de bani virtuali; sau pot obţine 5 sau 10 Gold în schimbul monedei virtuale.

ConvertireGold.jpg

- Apăsaţi pe ”Bonus&VIP” – ”VIP” și apoi pe ”Aplică” în dreptul statutului VIP dorit

Faq63.png Faq64.png


Unelte personale
Spații de nume

Variante
Acțiuni
NAVIGARE
ROMÂNĂ
ENGLISH
РУССКИЙ
Trusa de unelte